Cursussen

Workshop

Ja je wil graag dansen, maar je twijfelt nog of je je zal inschrijven voor een volledige cursus? In dat geval: vraag een workshop aan (10€). Samen kijken we of we een nieuwe groep kunnen opzetten. In anderhalf uur krijgen jullie het beste voorgeschoteld uit een thema van een vorig seizoen: Fluidity, Rhythm essentials of Vintage. Ook kan je de eerste les van een woensdagavondcursus als proefles (10€) volgen, mits er nog een plekje vrij is.

Jaarplanning

Het cursusjaar 2023-2024 onderverdeeld in 5 thema’s. Je schrijft je in voor een thema dat 6 á 7 lessen bestrijkt. Vlak voor de zomer is er de mogelijkheid voor de podiumbeesten om toe te werken naar voorstellingen. De lessen vinden plaats op woensdagavonden in het gebouw van speeltuin Kozakkenpark. Elke danscursus heeft een eigen karakter. Bij voldoende aanmeldingen start er ook een dinsdaggroep.

Jaarplanning 2023-2024

Rhythm essentials (7x)27 sept t/m 8 nov
Vintage bellydance (6x)15 nov t/m 20 dec
Flamenco Arabe (7x)7 febr t/m 20 mrt
Blast from the past (6x)3 apr t/m 22 mei
Drum solo (6x)12 juni t/m 17 juli
Showgroup 2023-2024Extra trainingen
Januari (4x)
Juni (2x)
Lessen vinden plaats op dinsdag- en woensdagavonden (20:00-21:00 uur)
In de meivakantie is er geen les (30 april/1 mei en 7/8 mei)

Drum solo

In deze open level cursus pakken we een Arabisch trommelnummer om heerlijk op te bewegen. Zou je een opname zien en het geluid uitzetten, dan zou je aan onze lichamen precies zien hoe de muziek klinkt!

Tarieven

Een losse kennismakingsworkshop kost 10€ (minimaal 10 deelnemers). Een cursusblok van 6 a 7 lessen kost 60€. Na elke cursus kan je weer opnieuw beslissen of je doorgaat of niet. Er geldt een apart cursustarief voor studenten en minima.

Groepssamenstelling

De toegankelijkheid hangt af van de al geregistreerde deelnemers. Op dit moment zijn de woensdagavonden enkel toegankelijk voor de vrouwelijke sekse. Mocht zich een dinsdaggroep formeren, dan zal deze ingericht zijn voor absolute beginners, met de nadruk op instroom van vrouwelijke én mannelijke internationaal georiënteerde cursisten. De woensdaggroep kent een vaste kern van deelnemers die vanaf de oprichting van Raqs Enschede in 2022 meedansen.