Voor wie

De cursussen zijn voor iedereen aan de hand van techniekmodules en choreografieën wil leren buikdansen.

Niveau

Er zijn twee niveaus. Absolute beginners starten met een dinsdagcursus. De woensdagcursussen zijn voor iedereen die de basistechnieken onder de knie heeft (camel, shimmy, hip-lift/drop, hip-circle, figure-8). In deze laatste groep dansen zowel cursisten die een jaar gedaan hebben over de basistechnieken, als ook gevorderde cursisten. De workshops zijn maatwerk.

Leeftijd

De gemiddelde leeftijd in de dansschool is momenteel 40 jaar. De jongste is in de twintig, de oudste in de 70. Raqs Enschede heeft workshops verzorgd bij kinderfeestjes, vrijgezellenfeestjes, in verzorgingstehuizen en op studentengelegenheden.

Sekse

De dinsdagavonden zijn toegankelijk voor iedereen. De woensdagavonden zijn enkel toegankelijk voor de vrouwelijke sekse. Elk lichaam verdient het om zich één te mogen voelen met de muziek. En dan bedoel ik ook echt álle lichamen; kleine, grote, ronde, harde, zachte, bolle, platte, met baarmoeder, zonder baarmoeder, etc. Cursussen zijn soms wel, soms niet toegankelijk voor mannen. Er zijn vrouwen voor wie het onveilig voelt om buikdansbewegingen te verkennen met mannen erbij, of voor wie het door de man verboden is om te dansen met mannen erbij. Informeer even van te voren naar de mogelijkheden. Er is natuurlijk ook Arabische dans zonder buikdans.

Workshop Tahtib openingsdans ’the Universe’

Gezelligheid

Na afloop van een les is er altijd de mogelijkheid om even na te praten met thee en wat lekkers.